Thursday, January 24, 2013

...çmendurisht...

Une te dua çmendurisht,
sepse te çmendurit thjesht duan! Duan pa interes, pa kokeçarje, pa pritje te medha. Te çmendurit thjesht duan, papushim, çdo moment, me gjithe shpirt dhe me gjithe mendje, te duan siç je ose me sakt, te duan siç te shohin.

Te dua çmendurisht,
sepse te dashurit çmendurisht do te thote qe te duash pa arsye. Dhe une keshtu te dua, pa ndonje arsye te veçante, pa ndonje kerkese te veçante, te dua aq sa nuk arrij te te shikoj gabimet, sa nuk arrij te te dalloj te metat... Te dua çmendurisht!

Sepse te dua pa mase, pa kufij! Nuk i kam vene asnje limit perzemersise tende, ashtu si te çmendurit nuk i vene limit imagjinates. As kesaj te fundit nuk i ve limit, kur me ndodh te mendoj per ty. Te dua çmendurisht çuditshem...

Dhe te thuash qe te dua keshtu, nuk tingellon fort bukur, e di! Por, tani e kam kuptuar se "çmedurisht" eshte fjala me e mire qe mund te pershkruaje kete lloj dashurie/marrezie. Se e dalloj qe te dashurit ne kete forme me shume se sa menyra e dashurise qe ndiej duke te patur ty, eshte menyra e dashurise qe ndiej po qe se nuk te kam.

Cmendurisht, sepse pa ty, e di qe çmendem!

8 comments: