Sunday, April 14, 2013

Ti ke ndryshuar


Ti ke ndryshuar! Te jane zgjatur floket ( te shkojne shume edhe keshtu), ke marr nje tjeter hije. Here here  me ngjan pak me e gjate, pak me e shkurter, pak me e afert, pak me e larget. Sikur te ndryshon edhe pamja ndonjehere, sikur zvogelohesh e rritesh aq shpejt sa nuk mund te te ndjek e te te kuptoj me kohe. Edhe ngjyra e lekures eshte tjeter, siduket edhe ajo ndryshon sa me shpesh te rrezatohet nga dielli, por sikur kete here edhe ngjyra e lekures te kish ndryshuar!

Sa ndryshe qe me dukesh! Edhe buzeqeshja te eshte tjetersuar, ose te eshte shtuar nje buzeqeshje e re. Nuk e di! Edhe shikimi, edhe ai eshte tjeter, edhe menyra e te ecurit, eshte pak me e ngathet, edhe te qendruarit, me i sigurte ne vetvete e me i drejte!

Ndersa ajo e cila mendoj une se ka ndryshuar me teper eshte te folurit, te sjellurit, te ndjerit. Ndryshimi total i fjalorit, menyra e komplikuar e komunikimit dhe ajo lloj ftohtesie veprimi qe eshte krejt e kunderta e atyre qe te krijonin. Dreqin, keto nuk duhet ti largoje!
Po, po! Ti nuk je me e njejta! Ose … une jam tjeter.

No comments:

Post a Comment